Over ons

Kwekerij Loonen bestaat al ruim 35 jaar en heeft ruime ervaring op het gebied van het telen en verkopen van snijbloemen en potplanten. Wij verkopen al vanaf het ontstaan onze eigen gekweekte producten in onze eigen bloemenwinkel.

In de begin jaren bestond het verkoop assortiment uit zowel verse groenten als bloemen. Door de jaren heen is dit assortiment verschoven naar bloemen en planten omdat hier de kwaliteit van Kwekerij Loonen lag. Wat ooit begon met een bloemenwinkeltje met een oppervlakte 40m2 is nu uitgegroeid naar een verkoopruimte van meer dan 1.000m2.

Het totale bedrijf beslaat een oppervlakte van 1,7 hectare, waarvan 1,5 hectare teeltoppervlak. Het bedrijf is voor de helft ingericht voor de teelt van snijbloemen in de volle grond en de andere helft is ingericht voor de teelt van potplanten. De snijbloemen die geproduceerd worden zijn chrysanten en violieren. Chrysanten worden geteeld in het najaar van september tot december. De violierenteelt sluit hier direct op aan, deze teelt loopt van december tot juli. De potplant gewassen die geteeld worden zijn, violen, primula’s, tuinanjers, cyclamen en een zeer uitgebreid assortiment perkplanten. De voorjaarsteelt bestaat uit violen, cyclamen, primula’s en tuinanjers, hierop sluit de teelt van perkplanten direct op aan.

Zowel consumenten als grotere afnemers hebben de keuze uit het volledige aangeboden assortiment bij Kwekerij Loonen. Onze kwaliteit ligt vooral op het gebied van het aanbieden van bloemwerk, groene producten en de nieuwste trends op het gebied van woon- en life style. Wij bieden onze klanten graag een uitgebreide service, hierbij moet u denken aan het bezorgen van alle producten bij u thuis, het adviseren en het vervullen van u wensen op het gebied van bloemwerk en tuininrichting.

U kunt het gehele jaar door bij ons terecht waarbij de keuze heeft uit een groot assortiment. Met name in de periode van februari tot juli heeft u de grootste keuze uit bloeiende planten uit onze eigen kwekerij. In de kerstperiode wordt onze winkel omgetoverd tot heuse een kerstshow. U kunt bij ons terecht voor een groot assortiment kerstbomen uit eigen kwekerij, kerststukken en andere decoraties.

Historie

Kwekerij Loonen is ontstaan uit een zeer gemengd bedrijf. In 1976 hadden mijn ouders (Johan Loonen) een bedrijf met groenteteelt, bloementeelt, varkenshouderij, kippen en paarden, daarnaast verkochten ze allerlei groenten, aardappelen, fruit, bloemen, planten en eieren in een winkeltje aan huis.

In 1983 ben ik Johan Loonen in het bedrijf gekomen en in 1984 heb het bedrijf overgenomen van mijn ouders. Ik heb toen direct de varkens en kippen opgeruimd en hiervoor in de plaats kassen gebouwd. Het accent kwam steeds meer op bloemen, planten en groente te liggen. Het bedrijf breidde zich in snel uit en er werden steeds meer kassen bijgebouwd. In 1990 zijn we geheel overgegaan op de teelt en verkoop van bloemen, planten, woondecoraties en tuinbenodigdheden.

Het assortiment bestond toen al uit jaarrondchrysanten, perkplanten, potplanten en zomerbloemen met buiten violen, potchrysanten en kerstbomen.

In 1995 is het laatste stuk kas gebouwd en daarmee was het gehele kavel vol gebouwd met kassen in totaal 13000 vierkante meter voor bloemen en planten.

Het assortiment van de winkel groeide in snel tempo waardoor deze werd uitgebreid naar een verkoop gedeelte in de kas van meer dan 1000 vierkante meter.

Wij verkopen nu alle soorten snijbloemen, , buitenplanten, kamerplanten, buitenpotten en de nieuwste trends op het gebied van woon- en lifestyle. Ook verzorgen wij al uw gelegenheidsbloemwerken en aankleding van speciale evenementen.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 17:00
Gesloten*

Extra openingstijden

Zondag 24 November
Zondag 1 December 11:00 - 17:00
11:00 - 17:00


 

 

Contact

Adres:
Ekelstraat 10a
4909 AR Oosteind

Consumenten: 
T: 0162-422652
Whatsapp: 06 30648021
E: info@kwekerijloonen.nl